top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

NAJLEPŠI ČOKOLADNI FIL ILI GLAZURA - GANAŠ

Jednostavna priprema od samo dva sastojka. Fantastičan ukus i može se koristiti za sve vrste kolača i torti...


Potrebno je:

150 gr čokolade

200 ml slatke pavlake


Izlomiti čokoladu na kockice. Slatku pavlaku isipati u šerpicu i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi.




Pre nego što proključa ( ne sme se kuvati ), skloniti sa ringle pa sipati preko pripremljene čokolade. Mešati dok se čokolada ne istopi i masa postane glatka. Tako pripremljena tečna krema može se odmah koristiti za prelive kolača i torti.

Ako želite pripremiti fil, onda smesu prebaciti u posudu za mućenje, ostaviti da se malo prohladi pa staviti u frižideru da se skroz ohladi. Hladnu kremu umutiti mikserom do željene gustine pa filovati i ukrašavati svoje slatkiše.

Po vašem izboru možete koristiti crnu, mlečnu, belu čokoladu, za prelive, filovanje i ukrašavanje... Prijatno!




1,447 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating