top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

SUTLIJAŠ

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

1 čaša kočanskog pirinča

2 čaše vode

4 čaše mleka

8 kašika šećera

1 vanilin šećer

cimet


Očistiti i oprati pirinač. Doliti vodu i kuvati uz stalno mešanje. Kad voda skoro skroz uvri, smanjiti temperaturu (na 1,5) i sipati 1 čašu mleka. Pustiti da malo kuva uz mešanje pa dodati drugu čašu mleka, šećer i vanilin šećer. Povremeno promešati i kad tečnost uvri, dodati još dve čaše mleka. Ukuvati i toplo sipati u činije. Ohladiti i posuti cimetom.

(Možete staviti manje ili više šećera. Važno je da odnos pirinač, voda, mleko bude 1:2:4.)

Prijatno!


386 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating