Potrebno je:
500 gr brašna
400 ml mlake vode 1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 kašike ulja
U malo mlake vode staviti izdrobljeni kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna. Izmešati i ostaviti da malo naraste.
U posudu za mešenje staviti brašno, so, ulje i nadošao kvasac. Doliti po malo mlake vode i umesiti glatko testo. Mesiti sve dok ne počne da se odvaja od posude. Ako je potrebno, dodati još malo brašna.
Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 1 sat. Testo izručiti na radnu površinu posutu brašnom, malo premesiti pa oklagijom rastanjiti na debljinu 1,5 - 2 cm. Tepsiju za pečenje podmazati i posuti sa malo brašna
( možete staviti papir za pečenje umesto podmazivanja ). Prebaciti testo u tepsiju i ostaviti 10-ak minuta da odmara dok se ne zagreje rerna. Peći na 220 stepeni oko 20 minuta.
Pečenu pogaču izvaditi iz rerne, poprskati malo vodom, umotati u kuhinjsku krpu i ostaviti da se malo prohladi.
Ništa leše nego kad zamiriše vruća domaća pogača. Prijatno!
コメント