Potrebno je:
500 gr tankih kora za pitu
500 gr praziluka
200 gr svežih šampinjona
150 gr pirinča
2 kašičice mešavine začina ( vegete )
Po ukusu biber
100 ml ulja
100 ml gazirane mineralne vode

Pirinač dobro oprati u toploj vodi. Preliti sa 2 čaše vruće vode i staviti da se kuva na tihoj vatri 10 - 15 minuta. Malo posoliti. Isključiti ringlu i ostaviti poklopljeno još nekoliko minuta.
U manjoj šerpici sipati ulje i mineralnu vodu pa malo zagrejati.
Naseckati praziluk i ispržiti na malo ulja. Dodati naseckane šampinjone, mešavinu začina i biber. Dinstati na tihoj vatri uz povremeno mešanje dok tečnost ne ispari. Na kraju dodati skuvani pirinač, sve dobro izmešati i ostaviti da se prohladi.
U pakovanju kora obično bude oko 20 kora. Podeliti na 4 dela po 5 kora.

留言