top of page

BAKLAVA SA LEŠNICIMA

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

1 kg tankih kora

500 gr mlevenih lešnika

4 jaja

1 prašak za pecivo

1 čaša jogurta ili kiselog mleka

12 kašika šećera

200 ml ulja

1 kg šećera

1 vanilin šećer

800 ml vode

1 limun


Umutiti jaja sa šećerom, dodati prašak za pecivo, lešnike, jogurt, ulje i dobro izmešati.

Uzeti jednu koru, poprskati uljem, staviti drugu, pa ulje pa staviti treću koru. Kutlačom sipati fil i ravnomerno rasporediti. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh za pečenje. Tako raditi dok imate materijala. Iseći na parčiće i malo premazati uljem. Staviti da se peče na 220 stepeni oko 40 min. ( dok ne dobije zlatno žutu boju ).

U šerpu sipati vodu i šećer, dobro izmešati i skuvati agdu za preliv ( oko 10 min. kuvati ). Pri kraju dodati limun isečen na kriške ili kolutove i kuvati još par minuta.

Vrućom agdom preliti vruću baklavu. Ako želite da vam sa obadve strane bude mekana, posle par minuta okrenite svako parče. Ako želite da Vam gornja korica bude hrskava, ostavite tako dok se ne ohladi. Prijatno!

398 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page