Umutiti jaja sa šećerom, dodati prašak za pecivo, lešnike, jogurt, ulje i dobro izmešati.
Uzeti jednu koru, poprskati uljem, staviti drugu, pa ulje pa staviti treću koru. Kutlačom sipati fil i ravnomerno rasporediti. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh za pečenje. Tako raditi dok imate materijala. Iseći na parčiće i malo premazati uljem. Staviti da se peče na 220 stepeni oko 40 min. ( dok ne dobije zlatno žutu boju ).
U šerpu sipati vodu i šećer, dobro izmešati i skuvati agdu za preliv ( oko 10 min. kuvati ). Pri kraju dodati limun isečen na kriške ili kolutove i kuvati još par minuta.
Vrućom agdom preliti vruću baklavu. Ako želite da vam sa obadve strane bude mekana, posle par minuta okrenite svako parče. Ako želite da Vam gornja korica bude hrskava, ostavite tako dok se ne ohladi. Prijatno!