Za fil - U posudu sipati oko 300 ml mleka, dodati brašno i šećer i imutiti. Preostalo mleko staviti da se kuva. Skloniti sa ringle, sipati izmešano mleko i brašno, promešati i vratiti na ringlu da se ukuva. Dodati vanilu i kad je smesa ukuvana skoloniti i ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin i šećer u prahu. Dodati ohladjen krem i dobro sve zajedno umutiti.
Za koricu - Umutiti jaja, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati brašno, orahe i kakao. Izmešati kašikom. Podmazati pleh, posuti malo brašna i sipati smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 min.
Skuvati preliv od šećera, vode i ruma( oko 5-7 min). Ostaviti da se prohladi.
Koricu nakvasiti prelivom. Staviti fil preko korice, ravnomerno razmazati.
Istopiti čokoladu sa tri kašike ulja i kašikom preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro ohladi i iseći na kocke. Prijatno!