top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

PRINCES KROFNE

Updated: Apr 5, 2022

Potrebno je:

Za testo - ( koristila sam za meru čašu od jogurta )

2 čaše vode

2 čaše brašna

1 čaša ulja

5 jaja

Za fil:

1 l mleka

3 pudinga od vanile

10 kašika šećera

1 margarin

100 gr šećera u prahu

Kao dodatak: 200 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlag kreme


U 300 ml mleka razmutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. U proključalo mleko sipati puding i ukuvati do željene gustine. Ostaviti da se skroz ohladi.

U šerpu sipati vodu i ulje pa staviti na ringlu. Kad voda proključa, skloniti sa ringle i sipati brašno uz neprekidno mešanje. Smanjiti temperaturu i kad masa postane gušća skloniti da se prohladi 10-ak minuta. Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok se sve dobro ne umuti i postane mekano i glatko. Staviti papir za pečenje u pleh. Uključiti rernu na 200 stepeni. Napuniti špric za ukrašavanje torti i praviti krofnice na papiru. Staviti da se peku oko 25 minuta bez otvaranja rerne. Kad krofnice budu pečene, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Preseći krofnice i ostaviti kapice na stranu.

Umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati ohladjen puding. Sve zajedno mutiti dok ne postane penasto. Napuniti špric i puniti krofnice. Kao dodatak možete umutiti slatku pavlaku ili šlag pa staviti preko fila

( može i bez dodatka ). Poklopiti preko isečenim kapicama i posuti po malo prah šećerom.

Ostaviti na hladnom ( ako imate strpljenja da sačekate ) i služiti. Prijatno!





7,171 views1 comment

Recent Posts

See All

1件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
ゲスト
2024年1月08日
5つ星のうち5と評価されています。

Odličan recept🙂. To je ta Princess krofnica koja se topi u ustima. Ja stavim maslac umesto margarina, ubacim slatku pavlaku u fil, sve izmutim i punim. Svaka preporuka za recept.

編集済み
いいね!