Za testo - ( koristila sam za meru čašu od jogurta )
2 čaše vode
2 čaše brašna
1 čaša ulja
5 jaja
Za fil:
1 l mleka
3 pudinga od vanile
10 kašika šećera
1 margarin
100 gr šećera u prahu
Kao dodatak: 200 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlag kreme
U 300 ml mleka razmutiti puding i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. U proključalo mleko sipati puding i ukuvati do željene gustine. Ostaviti da se skroz ohladi.
U šerpu sipati vodu i ulje pa staviti na ringlu. Kad voda proključa, skloniti sa ringle i sipati brašno uz neprekidno mešanje. Smanjiti temperaturu i kad masa postane gušća skloniti da se prohladi 10-ak minuta. Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom dok se sve dobro ne umuti i postane mekano i glatko. Staviti papir za pečenje u pleh. Uključiti rernu na 200 stepeni. Napuniti špric za ukrašavanje torti i praviti krofnice na papiru. Staviti da se peku oko 25 minuta bez otvaranja rerne. Kad krofnice budu pečene, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade. Preseći krofnice i ostaviti kapice na stranu.
Umutiti margarin i šećer u prahu pa dodati ohladjen puding. Sve zajedno mutiti dok ne postane penasto. Napuniti špric i puniti krofnice. Kao dodatak možete umutiti slatku pavlaku ili šlag pa staviti preko fila
( može i bez dodatka ). Poklopiti preko isečenim kapicama i posuti po malo prah šećerom.
Ostaviti na hladnom ( ako imate strpljenja da sačekate ) i služiti. Prijatno!
Odličan recept🙂. To je ta Princess krofnica koja se topi u ustima. Ja stavim maslac umesto margarina, ubacim slatku pavlaku u fil, sve izmutim i punim. Svaka preporuka za recept.
Odličan recept🙂. To je ta Princess krofnica koja se topi u ustima. Ja stavim maslac umesto margarina, ubacim slatku pavlaku u fil, sve izmutim i punim. Svaka preporuka za recept.