6 kašika šećera 6 kašika brašna 4 kašika kakaa 4 kašika čokolade u prahu ( ili rendana čokolada )
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
150 ml ulja 150 ml mleka
Za žutu kremu:
2 pudinga od vanile
900 ml mleka
6 kašika šećera
125 gr margarina
Za čokoladnu kremu:
2 pudinga od čokolade
800 ml mlijeka
6 kašika šećera
125 gr margarina
Za biskvit odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti prvo belanca u čvrst sneg.
Posebno umutiti žumanca, šećer i vanilin šećer. Dodati mleko i ulje, još malo mutiti pa dodati kakao, čokoladu u prahu ( ili rendanu ) i brašno izmešano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti sve sastojke. Na kraju dodati umućena belanca i kašikom lagano izmešati.
Tepsiju za pečenje ( može okrugla, može i četvrtasta ) podmazati i malo posuti brašnom. Izliti umućenu smesu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta.
Pečen i još vruć biskvit izbušiti ravnomerno drškom drvene kašike za kuvanje.
Pripremiti žuti krem. Razmutiti puding u malo mleka i šećera. Ostatak mleka staviti da zakuva. Sipati puding, ukuvati pa kad postane gust, skloniti sa ringle. U vruć puding dodati margarin i kašikom mešati dok se ne istopi i sve dobro ne umeša.
Vruć puding sipati preko biskvita. Kašikom ravnomerno razmazati da bi puding popunio izbušene rupice.
Ostaviti biskvit na stranu pa pripremiti čokoladni krem. Skuvati puding od čokolade, dodati margarin, dobro izmešati i još topao preliti preko žutog krema.
Na kraju, po želji, posipati čokoladnim mrvicama ili naseckanom čokoladom. Ostaviti u frižideru na par sati da se dobro ohladi, iseći na kocke i služiti. Prijatno!