U šerpu staviti šećer, vodu, vanilin šećer i limun isečen na krugove. Staviti da se kuva. Kad provri i pojavi se pena ostaviti od tada još 10 minuta da se kuva. Skloniti i ostaviti nekoliko sati da se dobro ohladi.
Za testo u drugoj šerpi dodati vodu, šećer, prstohvat soli i ulje. Kad se šećer istopi i voda proključa, skloniti sa ringle , dodati brašno i kašikom dobro izmešati. Vratiti na 1-2 minuta na ringlu pa ostaviti da se hladi. Prohladjeno testo malo rukom umesiti pa dodati jedno po jedno jaje miksajući mikserom ili možeti mesiti rukom.
U posudu za prženje sipajte ulje. Napunite špric za tulumbe i uz pomoć makaza ili noža istiskajte tulumbe oko 10 cm dužine u hladno ulje. Staviti na ringlu i uključite na srednju temperaturu. Kad se ulje zagreje tulumbe će same početi da se okreću. Pržiti dok ne porumene i po potrebi okrenuti. Kad izvadite pečene tulumbe, možete ih odmah stavljati u šerbet, ostaviti nekoliko minuta pa izvaditi i redjati u posudu. Za to vreme, ostavite ulje na stranu da se prohladi. Punite ponovo špric i tako ponavljati postupak dok imate materijala. Uvek stavljati tulumbe u prohladjeno ulje pa onda na ringlu pržiti. Tulumbe će biti spolja hrskave a unutra mekane. Prijatno!
Comments