top of page

TULUMBE IZ RERNE

Jednostavne, brze i sočne...Bez prženja u dubokom ulju!


Potrebno je:

( za meru sam koristila čašu od jogurta )

2 čaše vode

1 čaša ulja

2 čaše mekog brašna

5 jaja

Za sirup/agdu:

1 kg šećera

800 ml vode

1 limun


U šerpu staviti šećer i vodu, promešati pa staviti da se kuva. Kad se šećer istopi i kad proključa, kuvati 10 - ak minuta pa dodati limun isečen na krugove. Kuvati još par minuta i kad sirup dobije blagu gustinu skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Za pripremu testa u šerpu sipati 2 čaše vode, 1 čašu ulja i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati brašno, promešati pa vratiti na ringlu. Kuvati dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Ostaviti da se prohladi. U mlako testo dodati jaja pa dobro umutiti mikserom.

U pleh staviti papir za pečenje. Napuniti špric za tulumbe pa istiskati testo na papiru za pečenje. Veličinu tulumbe odredite po vašoj želji.


Staviti da se peku na 220 stepeni bez otvaranja rerne dok ne dobiju zlatnu boju.

Ohladjene tulumbe stavljati u sirup/agdu, okrenutu nekoliko puta pa redjati u pleh. Ostatak sirupa preliti preko tulumbe, ostaviti na par sati pa poslužiti. Prijatno!





470 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page