Po želji, za ukrašavanje možete umutiti šlag kremu ili penu ( oko 150 gr ) ili posipati mlevenim orasima...
Potrebno je pripremiti tri kore od po 5 belanaca.
Odvojiti 5 belanaca u posudu za mućenje. Umutiti penasto uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera. Dodati 5 kašika mlevenog keksa i 5 kašika mlevenih oraha pa kašikom dobro izmešati.
Pripremiti pleh oko 24 x 32 cm, staviti papir za pečenje pa izručiti umućenu smesu. Poravnati pa staviti u zagrejanoj rerni na 200 stepeni i peći oko 12 minuta. Postupak ponoviti još dva puta da bi dobili tri korice.
Za kremu u posudu za mućenje staviti 15 žumanaca, dodati šećer, brašno i malo hladnog mleka pa umutiti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, sipati pripremljena žumanca pa kuvati dok se ne zgusti uz neprekidno mešanje. Kada je krem gotov, isipati u drugu posudu pa ostaviti da se skroz ohladi.
Umutiti margarin ili maslac sobne temperature sa šećerom u prahu pa postepeno dodavati hladan krem od žumanaca i penasto umutiti.
Mlečnu i belu čokoladu izlomiti na sitne komade. Izlomiti i plazma keks na komade pa sve zajednu ubaciti u kremu. Dobro izmešati. Po želji, u kremu možete dodati seckane ili mlevene orahe ili lešnike.
Na tacnu staviti jednu koru pa premazati 1/3 kreme. Staviti drugu koru pa premazati kremom. Staviti i treću koru pa premazati tortu sa svih strana ostatkom kreme.
Ostaviti u frižideru da se malo stegne pa umutiti šlag ili šlag kremu po želji pa premazati i ukrasiti tortu. Ostaviti tortu u frižideru da se dobro ohladi na par sati ili najbolje preko noći pa iseći i poslužiti. Prijatno!
Comments