top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

NAJUKUSNIJI HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE

Veoma jednostavno i brzo... Odlični krompirići uz kečap, majonez ili kao prilog uz meso.


Potrebno je:

1 kg krompira

3 kašike palente ili kukuruznog brašna

1 kašičica crvene začinske paprike

1 kašičica mešavine začina ( vegete )

2 kašike ulja

Malo bibera i soli po ukusu


Uključiti rernu na 250 stepeni. Oljuštiti krompir, dobro oprati i iseći na kriške. Prebaciti isečen krompir na kuhinjsku krpu, umotati i malo prodrmati da krpa upije suvišnu tečnost sa krompira.

Staviti krompir u činiju, dodati začine, palentu i ulje i rukama dobro izmešati.

U pleh staviti papir za pečenje, prebaciti pripremljen krompir sa začinima i ravnomerno rasporediti. Staviti pleh u zagrejanu rernu i peći oko 25 minuta dok krompirići ne dobiju zlatno žutu boju.

Izvaditi iz rerne, prohladiti i uživati u ovim hrskavim krompirićima... Prijatno!







164 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating