Na tihoj vatri ili na pari otopiti margarin i čokoladu bez ključanja.
U posudi za mućenje umutiti jaja i šećer pa dodati otopljen margarin sa čokoladom. Narendati koricu limuna i nacediti limunov sok. Dodati i vanilin šećer i na kraju umešati brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dobro izmešati da bi dobili glatku masu. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru bar na 1 sat. Kuglice se lako prave ako je testo dobro ohladjeno.
Praviti kuglice veličine oraha, uvaljati prvo u kristal šećer pa onda u šećer u prahu i redjati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 - 15 minuta. Potrebno je da ostanu svetle boje.
Ostaviti da se malo ohlade i služiti. Čuvati u zatvorenoj kutiji. Prijatno!
Raspucanci mogu biti i sa tamnom čokoladom. Recept možete naći klikom na sliku ispod.
Comments