top of page

RASPUCANCI SA LIMUNOM

Updated: Nov 9, 2022

Potrebno je:

2 jaja

200 gr šećera

1 vanilin šećer

50 gr margarina

Prstohvat soli

50 ml ulja

350 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 limun ( rendana korica i sok )

50 gr bele čokolade

Kristal šećer i šećer u prahu za valjanje loptica


Na tihoj vatri ili na pari otopiti margarin i čokoladu bez ključanja.

U posudi za mućenje umutiti jaja i šećer pa dodati otopljen margarin sa čokoladom. Narendati koricu limuna i nacediti limunov sok. Dodati i vanilin šećer i na kraju umešati brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dobro izmešati da bi dobili glatku masu. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižideru bar na 1 sat. Kuglice se lako prave ako je testo dobro ohladjeno.

Praviti kuglice veličine oraha, uvaljati prvo u kristal šećer pa onda u šećer u prahu i redjati u pleh obložen papirom za pečenje.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 - 15 minuta. Potrebno je da ostanu svetle boje.

Ostaviti da se malo ohlade i služiti. Čuvati u zatvorenoj kutiji. Prijatno!


Raspucanci mogu biti i sa tamnom čokoladom. Recept možete naći klikom na sliku ispod.






1,869 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating