top of page

GRAŠAK SA SVINJSKIM MESOM

Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka 1 šargarepa 1 čen belog luka 500 gr svinjskog mesa od plećke 500 gr graška Mešavina suvog začina po ukusu Mleveni biber po ukusu 1 kašika mlevene aleve paprike

1 - 2 lovorovog lista 100 ml ulja ili 1 kašika svinjske masti


U šerpu sipati ulje, dodati naseckani crni i beli luk i staviti da se prži na srednjoj temperaturi. Dodati naseckano meso i šargarepu na kockice pa dinstati na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje oko 15 minuta. Sipati oko 1/2 l vode, grašak, sve začine i kuvati dok meso i grašak ne bude mekano i skuvano.



Gustinu odredite sami po vašem ukusu, redji ili gušći grašak, pa tako srazmerno dolivati tečnost.

Može se služiti kao samostalno jelo ili uz pire krompir...

Prijatno!





1,372 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page