top of page

HRSKAVA PILETINA SA SUSAMOM

Potrebno je:

600- 700 gr pilećeg belog mesa

3 jaja

4 kašike kukuruznog brašna

4 kašike belog brašna

1/2 praška za pecivo

1 šoljica vode

1/2 kašičice soli

1 kašičica mešavine biljnog začina ( vegete )

Malo bibera

Oko 50 - 60 gr susama

Ulje za prženje


Pileće meso iseći na malo deblje štapiće.

Umutiti jaja mikserom ili žicom, dodati brašno, prašak za pecivo, so, zacine i vodu, 2 - 3 kašike susama i dobro izmešati. Potrebno je da testo bude malo gušće nego za palačinke.

Isečeno meso staviti u testo, izmešati da testo bude svuda obloženo. Pržiti na ulju dok meso ne dobije zlatnu boju sa obadve strane. Po želji možete dodati još malo susama na svaki štapić pre prženja.

Hrskave štapiće služiti tople uz omiljenu salatu, pavlaku, kiselo mleko... Prijatno!




258 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page