Potrebno je:
500 - 600 gr svinjskog mesa
3 glavice crnog luka
3 - 4 sveže mesnate paprike
2 paradajza ( ili pelat )
So, biber, mešavina začina ( vegete ), mlevena paprika, ruzmarin, ulje.
Meso iseckati na kockice. U šerpu ili dublji tiganj sipati ulje, zagrejati pa staviti naseckano meso. Propržiti sa svih strana. Dodati naseckani luk, izmešati pa dodati naseckanu papriku. Ispržiti nekoliko minuta pa dodati oljušten i sitno naseckan paradajz ili pelat. Dodati i začine po ukusu i uz povremeno mešanje i dolivanje vode dinstati dok meso ne omekša.
Povrće će dati svoj doprinos i sočnost mesu i kad sve dobije jednu homogenu gustinu, paprikaš je spreman za posluživanje. Odličan obrok uz omiljenu salatu. Savršen uz pirinač, pire krompir, testenine... Izbor je na vama. Prijatno!