Po ukusu: so, mešavina začina, biber, origano i peršun
Crni luk, šargarepu i papriku naseckati na kockice. U šerpu sipati ulje, malo zagrejati pa dodati naseckano povrće. Malo posoliti i na tihoj vatri dinstati uz povremeno mešanje dok povrće ne omekša.
Meso naseckati na kocke.
Kad povrće dobije zlatno žutu boju, dodati naseckano meso, malo soli i lovorov list. Izmešati i poklopiti. Dinstati na tihoj vatri dok meso ne omekša. Povremeno otklopiti, promešati i ako je tečnost isparila, doliti malo vode.
Probati meso i kad je ukuvano i mekano, doliti pavlaku i začine po ukusu i sve izmešati. Kad pavlaka prokuva, dodati malo peršuna i jelo je gotovo.
Po želji možete skuvati neku vrstu testenina i izmešati sa piletinom...
Za pripremu ovog jela potrebno je oko 30 - 35 minuta.
Комментарии