Prvo pripremiti fil. Očistiti i oljuštiti jabuke pa iseći na sitne kockice. U tiganj staviti šećer pa staviti na ringlu. Uključiti na srednjoj temperaturi i istopiti šećer bez mešanja. Samo povremeno protresti tiganj. Kad se šećer skroz istopi, dodati maslac ili margarin i uz mešanje istopiti i ujednačiti. Dodati naseckane jabuke i dinstati 5 - 10 minuta na tihoj vatri. Dodati i vanilin šećer, promešati pa skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi.
Pripremiti testo...
Umutiti jaje i šećer pa dodati otopljeni maslac ili margarin. Izmešati pa dodati prašak za pecivo i uz dodavanje po malo brašna umesiti testo. Testo će biti rastresito i mrvičasto ali tako i treba da bude.
Podmazati tepsiju pa isipati polovinu mrvičaste smese. Lagano kašikom poravnati, malo pritisnuti i napraviti podlogu ( koru ) od testa. U spremljene jabuke dodati malo cimeta, promešati i staviti preko podloge. Poravnati jabuke pa ostatak mrvičastog testa naneti preko jabuka. Samo lagano poravnati bez pritiska. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta ( zavisno od rerne ). Po ukusu odozgo posipati šećerom u prahu i poslužiti. Fenomenalan ukus jabuke i karamele. Prijatno!
Comentarios