So, biber, peršun, vegeta, aleva paprika, ruzmarin...
250 ml soka od paradajza
Oko 400 ml vode
Malo ulja
Listove vinove loze potopiti u toplu vodu i ostaviti malo da odstoje. Bilo bi dobro da promenite vodu 2 - 3 puta.
U tiganj sipati malo ulja pa dodati naseckani luk i rendanu šargarepu. Dinstati na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Dodati mleveno meso, promešati pa dodati začine po želji. Ja volim da ubacim i malo dobro opranog pirinča, vi ne morate ako ne želite. Sve dobro izmešati i ujednačiti.
Staviti jedan list na tacnu pa na sredini staviti jednu kašiku fila. Preklopiti levu i desnu stranu lista pa urolati u sarmicu. Tako ponavljati postupak dok imate materijala.
Pripremiti tepsiju ili pekač, malo podmazati pa poredjati prazne listove kao podlogu. Sada poredjati sarmice jednu pored druge dok ne ispunite tepsiju.
U posudu sipati sok od paradajza. Ja sam koristila domaći mleveni paradajz a vi ako hoćete, možete koristiti i neki kupovni po želji. Isto tako možete koristiti i svež samo ga oljuštite i narendajte. U sok od paradajza dodati 1 - 2 čaše vode, promešati pa sipati preko sarmica. Malo poprskati uljem pa staviti u rernu na 180 - 200 stepeni i ostaviti da se krčkaju i zapeku oko 90 minuta. Po potrebi, možete staviti foliju preko ako želite. Prijatno!
Comments