top of page

SVINJSKA REBARCA IZ RERNE

Potrebno je:

1,5 - 2 kg mesnatih svinjskih rebara


Marinada:

200 gr kečapa ( po ukusu može i ljuti )

1 kašika senfa

1 kašika meda

2 kašičice tucane paprike

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica ruzmarina

1 kašika suvog biljnog začina

2 kašičice soli

1 kašičica mlevenog bibera

1 kašika masti ili 100 ml ulja



Rebra dobro oprati i osušiti kuhinjskim ubrusom.

Sve navedene sastojke za marinadu staviti u dublju posudu i dobro izmešati.

Rebra možete iseći na komade ili ostaviti u celosti.


Marinadu posipati preko rebara i dobro uvaljati ili premazati svaki deo pa prebaciti u posudu za pečenje. Prekriti aluminijumskom folijom i ostaviti bar 12 sati u frižideru.

Izvaditi rebra iz frižidera i zajedno sa folijom staviti da se peče na 200 stepeni oko 1 sat.

Izvaditi iz rerne, skloniti foliju pa ponovo vratiti u rernu da se zapeče. Povremeno vaditi pleh i prelivati meso sosom koje je pustilo meso. Kada jedna strana porumeni, okrenuti rabarca da se zapeče i donja strana.




Sve ukupno potrebno je peći oko 2,5 sata zavisno od rerne.

Poslužiti uz omiljenu salatu. Prijatno!





254 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page