top of page

DOMAĆI HLEB

Updated: Jun 28

Potrebno je:

500 gr mekog brašna

1/2 kockice kvasca

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

300 ml mlake vode

2 kašike ulja


U malu posudu staviti kvasac, malo mlake vode, kašičicu šećera, kašičicu brašna i dobro izmešati da se kvasac rastopi. Ostaviti par minuta da naraste.

U veću posudu staviti brašno, so, dodati nadošao kvasac i ulje i uz dodavanje mlake vode zamesiti meko testo. Ostaviti da odmara i naraste oko 1 sat. Premesiti testo, oblikovati testo i staviti u podmazanu posudu za pečenje. Možete izreckati na par mesta. Ostaviti da naraste oko 30 minuta i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok lepo ne porumeni.

Kada je hleb pečen, izvaditi iz posude, uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. Prijatno!


Ako želite, možete napraviti loptice od istog testa, poredjati u podmazanoj tepsiji i peći dok ne porumene...







53 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating