Potrebno je:
500 gr mekog brašna
1/2 kockice kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
300 ml mlake vode
2 kašike ulja
U malu posudu staviti kvasac, malo mlake vode, kašičicu šećera, kašičicu brašna i dobro izmešati da se kvasac rastopi. Ostaviti par minuta da naraste.
U veću posudu staviti brašno, so, dodati nadošao kvasac i ulje i uz dodavanje mlake vode zamesiti meko testo. Ostaviti da odmara i naraste oko 1 sat. Premesiti testo, oblikovati testo i staviti u podmazanu posudu za pečenje. Možete izreckati na par mesta. Ostaviti da naraste oko 30 minuta i staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok lepo ne porumeni.
Kada je hleb pečen, izvaditi iz posude, uviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. Prijatno!
Ako želite, možete napraviti loptice od istog testa, poredjati u podmazanoj tepsiji i peći dok ne porumene...
Comments