Jednostavna priprema od integralnog ili belog brašna. Mogu biti velike, srednje ili male po vašem izboru. Puniti nadevom od mesa i povrća...
Potrebno je:
3 šolje belog brašna
1/3 šolje ulja (maslinovog ili biljnog)
1 kašičica soli
1 kašičica praška za pecivo
1 šolja tople vode
U posudu za mešenje staviti brašno, prašak za pecivo i so. Malo promešati pa dodati ulje i vodu i umesiti meko testo. Mesiti 5 - 6 minuta da testo bude glatko. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 20 - ak minuta da odstoji.
Prebaciti testo na radnu površinu i podeliti na 15 - 16 loptica ako želite da tortilje budu male. Ako želite da tortilje budu veće, prilagodite veličinu loptica.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom na 1 - 2 mm debljine ( najtanje moguće ) i peći u zagrejanom tiganju na srednjoj temperaturi po 2 - 3 minuta sa obadve strane.
Pečene tortilje prekriti kuhinjskom krpom ili folijom. Po potrebi možete ih podgrejati, zamrznuti, čuvati u frižideru 4 - 5 dana do upotrebe. Prijatno!