top of page

DOMAĆI HLEB

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

1 kg mekog brašna

1 kockica kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

500 - 600 ml mlake vode

2 kašike ulja za podmazivanje


U malu posudu staviti kvasac, malo mlake vode, kašičicu šećera, kašičicu brašna i dobro izmešati da se kvasac rastopi. Ostaviti par minuta da naraste.

U veću posudu staviti brašno, so, dodati nadošao kvasac i uz dodavanje mlake vode zamesiti meko testo. Ostaviti da odmara i naraste oko 1 sat. Premesiti testo, oblikovati testo i staviti u podmazanu posudu za pečenje. Ostaviti da naraste oko 30 min. i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni dok lepo ne porumeni.

Kada je hleb pečen, malo ga poprskati vodom i uviti u kuhinjsku krpu na nekoliko minuta.


49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page