top of page

DOMAĆI HLEB BEZ MEŠENJA

Jednostavna priprema hleba sa hrskavom koricom. Može napraviti svako iz prvog pokušaja...



Potrebno je:

500 gr brašna

10 gr suvog kvasca ( 25 gr svežeg )

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

350 ml tople vode

1 kašika ulja

ree

U posudu staviti brašno i so, malo promešati pa napraviti udubljenje u sredini. Staviti suvi kvasac ili izmrviti svež, kašičicu šećera i malo tople vode. Promešati malo u sredini da se kvasac aktivira pa uz postepeno dodavanje tople vode kašikom mešati testo. Dodati i ulje. Nema mešenja samo kašikom dobro izmešati i ujednačiti meko testo. Prekriti kuhinjskom krpom pa ostaviti da testo naraste oko 30 - 40 minuta.


ree

ree

ree

ree

ree

Izručiti testo na radnu površinu posutu brašnom pa preklapati testo kao knjigu ili kao za lisnato testo. Prekriti krpom pa ostaviti na 15 minuta. Ponoviti još  jednom preklapanje testa i dok testo odmori pripremiti dublju šerpu. Staviti papir za pečenje i uključiti rernu na 220 stepeni.


ree

Prebaciti testo u šerpu, po želji možete zaseći testo oštrim nožem na par mesta, malo posipati brašnom pa staviti da se peče. U zavisnosti od rerne, potrebno je oko 40 - 45 minuta da lepo porumeni. Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page