KAPRI TORTA
Updated: May 29, 2022
Potrebno je:
Korica: 6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo 2 kašike ulja
50 gr čokolade
1. Fil:
1 l soka od jagoda
6 kašika šećera
3 pudinga od jagoda
2. Fil:
1 l mleka
10 kašika šećera
120 gr gustina
250 gr margarina
Za ukrašavanje:
500 ml slatke pavlake
50 gr seckane čokolade

Prvo pripremiti drugi fil. U malo mleka razmutiti gustin a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati šećer i razmućen gustin, izmešati i vratiti na ringlu. Kuvati uz mešanje dok se ne zgusti. Presipati u drugu posudu i ostaviti da se skroz ohladi. Pripremiti pleh ili kalup za pečenje u kom je potrebno staviti papir za pečenje ( oko 28x35 )
Za koricu odvojiti belanca i žumanca. Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i žumanca i mutiti dok ne postane penasto. Dodati ulje, izmešati pa dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Promešati pa dodati krupno rendanu čokoladu. Još malo promešati pa izliti u pripremljenu posudu za pečenje. Poravnati, staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 15 - 20 minuta.
Ohladjenu koricu preseći vodoravno na pola da bi dobili dve korice.
Za prvi fil razmutiti puding u malo soka, ostatak soka staviti na ringlu. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati šećer i razmućen puding pa vratiti na ringlu i ukuvati dok se ne zgusne. Dok je još toplo, preliti preko obadve korice, ravnomerno razmazati i ostaviti da se ohladi.
Ohladjen drugi fil umutiti malo mikserom, dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i umutiti da postane penasto.
Filovati...
Prvu premazanu koricu staviti na tacnu za filovanje. Preko staviti polovinu drugog fila, razmazati pa staviti drugu premazanu koricu. Ponoviti drugi fil i namazati sa svih strana.
Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti po želji...Ja sam stavila seckanu čokoladu. Prijatno!
