top of page

KAPRI TORTA

Updated: May 29, 2022

Potrebno je:

Korica: 6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 praška za pecivo 2 kašike ulja

50 gr čokolade

1. Fil:

1 l soka od jagoda

6 kašika šećera

3 pudinga od jagoda

2. Fil:

1 l mleka

10 kašika šećera

120 gr gustina

250 gr margarina

Za ukrašavanje:

500 ml slatke pavlake

50 gr seckane čokolade



Prvo pripremiti drugi fil. U malo mleka razmutiti gustin a ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati šećer i razmućen gustin, izmešati i vratiti na ringlu. Kuvati uz mešanje dok se ne zgusti. Presipati u drugu posudu i ostaviti da se skroz ohladi. Pripremiti pleh ili kalup za pečenje u kom je potrebno staviti papir za pečenje ( oko 28x35 )

Za koricu odvojiti belanca i žumanca. Mikserom umutiti belanca, dodati šećer i žumanca i mutiti dok ne postane penasto. Dodati ulje, izmešati pa dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo. Promešati pa dodati krupno rendanu čokoladu. Još malo promešati pa izliti u pripremljenu posudu za pečenje. Poravnati, staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 15 - 20 minuta.

Ohladjenu koricu preseći vodoravno na pola da bi dobili dve korice.


Za prvi fil razmutiti puding u malo soka, ostatak soka staviti na ringlu. Kad proključa, skloniti sa ringle, dodati šećer i razmućen puding pa vratiti na ringlu i ukuvati dok se ne zgusne. Dok je još toplo, preliti preko obadve korice, ravnomerno razmazati i ostaviti da se ohladi.

Ohladjen drugi fil umutiti malo mikserom, dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i umutiti da postane penasto.

Filovati...

Prvu premazanu koricu staviti na tacnu za filovanje. Preko staviti polovinu drugog fila, razmazati pa staviti drugu premazanu koricu. Ponoviti drugi fil i namazati sa svih strana.

Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti po želji...Ja sam stavila seckanu čokoladu. Prijatno!




6,729 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page