Kečap, ljuti iili blagi ajvar, sir po ukusu, čajna kobasica, kulen, salama, slaninica, pečenica...
U malo mlake vode izmrviti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna pa promešati i ostaviti par minuta.
U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati so, mlaku vodu, ulje i pripremljen kvasac. Dobro izmešati i uz dodavanje preostalog brašna umesiti meko testo. prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da testo naraste oko 30 minuta.
Na radnu površinu posuti malo brašna, izručiti testo pa rastanjiti oklagijom.
Premazati margarinom ili maslacem pa sklopiti kao za lisnato testo. Ostaviti 15 minuta da odmori pa rastanjiti tanko oklagijom.
Iseći testo na trake širine oko 2 cm. Svaku traku premazati kečapom pa po malo ajvara po ukusu. Preko staviti tanko sečenu čajnu ili kulen pa komadiće sira ili rendani sir po ukusu. Urolati svaku filovanu traku i redjati u kalup za mafine ( kalup podmazati i posuti malo brašna ).
Ostaviti malo da narastu, taman koliko je potrebno da se rerna zagreje. Peći na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 - 25 minuta. Prijatno!
Comments