top of page
Writer's pictureTatijana Zivkovic

SLATKE KIFLE

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:


2 jaja

2 šoljice za kafu šećer

1 šoljica ulja

1/2 lit. mleka

1 prašak za pecivo

1 kockica kvasca

1 vanilin šećer

1 kg. brašna


U posudu sa malo toplog mleka izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadodje.

U veću činiju staviti jaja i šećer, malo umutiti. Dodati toplo mleko, ulje, prašak za pecivo, nadošao kvasac i polovinu brašna. Izmešati polako i sjedinite sve sastojke. Dodajete brašno sve dok testo ne počne da se odvaja od posude i oblikujete u mekanu loptu.


Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste oko 45 min.


Na radnu površinu posuti malo brašna i izručiti testo. Podeliti na 3 dela. Svaki deo razvući oklagijom debljine 5 mm. Iseći trouglove ( ja sam od jednog dela pravila 16 kiflica ), staviti po malo dzema i umotati kiflicu. Redjati u pleh i ostaviti da narastu oko 30 min. Peći na 220 stepeni dok ne porumene, oko 25 min. Kad se malo prohlade, mozete ih posuti prah šećerom a i ne morate. Super su i bez. Prijatno !

22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page