top of page

TAKOS NA MOJ NAČIN

Hrskavi i sočni...svi ih obožavaju...!


Potrebno je:

500 gr svinjskog mesa od buta

1 veća glavica crnog luka

1/2 kašičice belog luka u prahu

2 - 3 crvene sveže paprike

1 šolja mlevenog paradajza

1 kašičica mešavine začina ( vegete )

1 kašičica čili sosa ili tucane ljute paprike

1 kašičica mlevene začinske paprike

Po ukusu so, biber, ruzmarin, peršun.


Kao dodatak:

1 mladi crni luk

Malo limunovog soka ( sirće ) i so po ukusu

100 ml ulja za pripremu + malo za salatu

Domaće tortilje ili kupiti gotove


Meso sitno naseckati na kockice. Sipati ulje u šerpu, zagrejati pa dodati meso.


Uz povremeno mešanje ispržiti na srednjoj temperaturi oko 10 minuta. Dodati naseckani crni luk i naseckanu papriku i dinstati oko 30 minuta, dok meso ne postane mekano. Po potrebi doliti malo vode.

Sipati mleveni paradajz, čili sos, dodati ostale začine po ukusu i kuvati na tihoj vatri još 15 - ak minuta, dok ne ispari tečnost.



Pripremiti salatu...Dobro oprati listove salate, luk, naseckati, posoliti, dodati limunov sok, ulje i izmešati...

Pripremljenim nadevom puniti domaće tortilje ( ako su tortilje hladne onda ih malo zagrejati ), dodati pripremljenu zelenu salatu i poslužiti toplo. Prijatno!






150 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page