U činiju sipati malo tople vode, izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna pa izmešati i ostaviti 2 - 3 minuta da kvasac proradi.
U posudu za mešenje sipati toplu vodu, dodati so, ulje i pripremljen kvasac pa uz postepeno dodavanje brašna umesiti testo. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mestu 20 - ak minuta da malo naraste.
Tepsiju malo podmazati i posuti brašnom pa izručiti testo. Dlanovima pritiskati testo i oblikovati tanku pogaču. Oštrim nožem iseći testo na kocke pa prekriti tepsiju kuhinjskom krpom. Uključiti rernu da se zagreje na 250 stepeni. Posle 15 - ak minuta pogaču malo poprskati toplom vodom pa staviti da se peče. U zavisnosti od rerne, potrebno je oko 15 - 20 minuta da lepo porumeni.
Izvaditi iz rerne, premazati malo uljem i ostaviti da se prohladi. Posle par minuta, korica će upiti ulje pa izvaditi iz tepsije i umotati u kuhinjsku krpu do služenja. Prijatno!
Comments