top of page

TORTA SNEŽNA KRALJICA

Updated: Jul 5, 2022

Potrebno je:

8 jaja

34 kašika šećera

2 kašike limunovog soka

1 l mleka

16 kašike brašna

250 gr margarina

200 gr šećera u prahu

250 gr šlag kreme

100 gr bele čokolade


Odvojiti 4 belanca od žumanaca. Umutiti pa dodati 12 kašika šećera. Mutiti dok se šećer ne istopi i kad okrenete činiju da belanac stoji i ne klizi. Na kraju dodati kašiku limunovog soka. Još malo mutiti. U pleh staviti papir za pečenje i izručiti umućena belanca. Sušiti koricu na 120 stepeni 1 sat. Ponoviti postupak još jednom da ispadnu 2 korice.

Dok se korice suše, skuvajte krem.

U činiju za mućenje stavite žumanca, brašno, 10 kašika šećera i pola litra mleka. Umutite.

Ostatak mleka sipajte u šerpu i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle i sipati žumanca i brašno uz neprestano mešanje. Vratiti na ringlu, smanjite temperaturu i ukuvajte krem. Ostaviti da se dobro ohladi.

Umutiti margarin i šećer u prahu, dodati ohladjen krem i sve zajedno dobro umutiti. Na kraju dodati krupno rendanu belu čokoladu i izmešati.

Posebno umutiti šlag krem po uputstvu sa kesice.

Filovati tortu... Korica+krem+šlag+korica+krem+šlag.

Ukrasiti po želji....Prijatno!






1,413 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page