top of page

TORTA TANJA

Updated: Apr 28, 2022

Potrebno je:

Za dve korice 8 jaja

8 kašike šećera

6 kašike brašna

6 kašike mlevenih oraha

4 kašike kakaa

1 prašak za pecivo

Fil

1,5 l mleka

2 pudinga od čokolade

2 pudinga od slatke pavlake

10 kašike šećera

250 gr margarina

200 gr šećera u prahu

50 gr čokolade za kuvanje

Oko 100 gr šlag kreme za ukrašavanje


U 100 ml mleka razmutiti puding od čokolade. U šerpu sipati 1/2 l mleka i staviti da se kuva. Kad proključa, skloniti sa ringle, staviti 5 kašike šećera, sipati razmućen puding, vratiti na ringlu i ukuvati puding do željene gustine. Isto tako skuvati i puding od slatke pavlake. Ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti 4 jaja. Posebno belanca pa dodati 4 kašike šećera. Kad se šećer istopi, dodati žumanca i umutiti da postane penasto. Dodati 3 kašike brašna, pola praška za pecivo, 3 kašike mlevenih oraha, 2 kašike kakao praha. Kašikom sve dobro izmešati pa sipati u tepsiju obloženom papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta. Isto tako napraviti i drugu koricu. Kad se korice ohlade, preseći ih na pola da bi ste dobili 4 korice.

Margarin držati na sobnoj temperaturi pa podeliti na dva dela ( 2 x 125 gr ) u dve posebne činije za mućenje.

Umutiti jednu polovinu margarina, dodati 100 gr šećera u prahu i mutiti da postane penasto. Dodati ohladjen puding od čokolade i dobro izjednačiti. Omekšalu čokoladu dodatu u puding i dobro umutiti.

Drugu polovinu margarina umutiti sa šećerom u prahu, dodati ohladjen puding od slatke pavlake i dobro umutiti.

Filovanje:

Staviti jednu koricu na tacnu za filovanje, poprskati mlekom, premazati polovinom crnog fila. Staviti drugu koricu, poprskati mlekom pa namazati polovinom belog fila. Ponoviti postupak još jednom. Umutiti šlag krem po uputstvu sa kesice, premazati tortu odozgo i sa strane i ukrasiti po želji. Prijatno!



1,172 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page