top of page

ČOKOLADNA TORTA

Updated: Feb 2, 2022

Potrebno je:

Korice

8 jaja

8 kašike šećera

8 kašike brašna

1 prašak za pecivo

50 gr čokolade za kuvanje

Fil

1 l mleka

8 kašike šećera

3 pudinga od čokolade

50 gr čokolade za kuvanje

200 gr šećera u prahu

200 gr margarina

Preliv

100 čokolade za kuvanje

50 gr margarina

3 kašike ulja



Razmutiti puding u malo mleka. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad proključa, staviti šećer i puding, kuvati nekoliko minuta dok ne postane gusto i glatko. Skloniti sa ringle i ostaviti da se skroz ohladi.

U posudu za mućenje staviti 4 jaja, umutiti pa dodati 4 kašike šećera. Kad se šećer istopi i postane penasto, dodati 4 kašike brašna, pola praška za pecivo i 25 gr rendane čokolade. Kašikom sve dobro izmešati.

Pripremiti tepsiju ili kalup za pečenje. Staviti papir za pečenje kao podlogu i sipati umućenu smesu za korice. Staviti da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Ponoviti isti postupak još jednom. Pečete 2 korice.

Umutiti 200 gr margarina sa šećerom u prahu. Dodati hladan puding i dobro umutiti. Rastopiti 50 grama čokolade i dodati u fil. Dobro izjednačiti i umutiti mikserom.

Ohladjene korice preseci po sredini da bi ste dobili 4 korice. Staviti na tacnu za filovanje jednu koricu. Malo poprskati mlekom pa staviti nekoliko kašika fila. Ravnomerno razmazati pa staviti drugu koricu. Ponoviti postupak dok imate materijala.

Staviti posudu sa vodom i pustiti da kuva. Preko staviti posudu, pa u njoj 100 gr čokolade, 50 gr margarina i ulje. Mešati dok se lepo ne istopi i ujednači. Toplim preliti preko torte kao glazuru, razmazati i pustiti da se po malo sliva sa ivica torte. Ostaviti da se dobro ohladi. Pre služenja izvaditi tortu na nekoliko minuta pa onda seći da ne bi čokolada pucala. Prijatno!


1,188 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page