top of page

ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA

Potrebno je:

1 l mleka

3 pudinga od čokolade

8 kašike šećera

250 gr maslaca ili margarina

300 gr keksa

3 - 4 banane

250 gr čokolade za kuvanje

250 ml slatke pavlake za šlag


Čokoladna poslastica koja se veoma brzo sprema, bez pečenja, jednostavan i za one neiskusne u kuhinji... Sprema se u jednoj šerpi i samo izručiti u posudu. Dobro ohladiti i služiti...


U šerpu sipati mleko, dodati puding i dobro razmutiti da nema grudvica pudinga. Dodati šećer, promešati pa staviti na ringlu i ukuvati puding. Kad puding dobije gustinu, skloniti sa ringle pa dodati maslac ili margarin. Sve dobro mešati dok se maslac ili margarin ne istopi. Dodati izmrvljeni keks pa opet sve dobro izmešati u homogenu smesu. Ostaviti 3 - 5 minuta da se prohladi. Za to vreme pripremiti posudu u kojoj će te izručiti kolač. To može biti neki manji pleh ili tepsija u zavisnosti koliko želite da vam kolač ima visinu. Ja sam ovog puta stavila u pleh 22 x 35 kome se sklanjaju stranice.

Sipati polovinu smese u pleh, poravnati pa naredjati banane isečene na polovine po dužini. Preko staviti ostatak smese, poravnati i ostaviti da se prohladi.

Na pari otopiti čokoladu, dodati pavlaku i dobro izmešati. Preliti preko kolača, poravnati, prodrmati i ostaviti da se hladi nekoliko sati. Kolač je najbolji ako možete izdržati i ostaviti do sutradan pa onda sližiti.

Odlična i jednostavna poslastica za sve sladokusce... Prijatno!




1,837 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page