top of page

ŠNICLE U UMAKU OD PIVA I LUKA

Potrebno je:

1 kg šnicli od svinjskog buta

1 velika glavica crnog luka

1 puna kašika brašna

250 ml piva

500 ml vode

So, biber, mešavina začina, peršun, malo belog luka u prahu.



Šnicle malo izlupati pa posoliti i pobiberiti. Zagrejati ulje u tiganju pa propržiti svaku šniclu dok blago ne porumeni sa obe strane. Ispržene šnicle poredjati u tepsiju.

Crni luk sitno naseckati pa ubaciti u tiganj gde se pržile šnicle. Na sredjoj temperaturi ispržiti par minuta pa dodati čašu vode i nastaviti dinstanje. Kad voda ispari dodati brašno, promešati pa preliti pivom i još jednom čašom vode. Lagano izmešati pa pripremljeni sos preliti preko mesa.

Staviti u rernu na 200 stepeni oko 45 minuta. Poslužiti toplo uz kuvani pirinač, pire krompir, ili omiljenu salatu... Prijatno!






513 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page