top of page

DESERT U ČAŠI SA JAGODAMA I PUDINGOM OD ČOKOLADE

Potrebno je:

150 gr drobljenog keksa

2 pudinga od čokolade

800 ml mleka

5 - 6 kašika šećera

100 gr maslaca ili margarina


Za voćni dodatak:

200 gr jagoda

150 ml vode

2 - 3 kašike šećera

1 kašika gustina

ree

U šerpicu staviti jagode, vodu i šećer pa staviti da se kuvaju 10 - ak minuta. Prilikom kuvanja možete jagode malo usitniti. U malo vode razmutiti gustin pa sipati u jagode. Kuvati još malo uz neprekidno mešanje dok se ne zgusti kao puding.

U malo mleka razmutiti puding od čokolade i šećer. Ostatak mleka staviti da se kuva. Kad zakuva , pomeriti šerpu sa šporeta pa sipati razmućen puding. Vratiti na šporet pa kuvati dok se ne zgusti. Dodati maslac ili margarin pa mešati dok se ne istopi.

Ostaviti par minuta da se i puding i jagode malo prohlade.

Izdrobiti keks. Pripremiti čaše po izboru.

U svaku čašu staviti po 2 - 3 kašike pudinga. Poravnati pa staviti 2 - 3 kašike drobljenog keksa. Ponovo staviti puding od čokolade pa preko staviti po 2 - 3 kašike pripremljene skuvane jagode.

Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi, ukrasiti po želji pa poslužiti. Prijatno!



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page