top of page

KARAMEL

Updated: Jul 9


Potrebno je:

3 - 4 kašike vode

200 gr šećera

200 ml slatke pavlake ( mlečne )

20 gr maslaca

Aroma vanile

Malo soli


U malo dubljem tiganju sipati malo vode i staviti na ringlu. Dodati šećer i ostaviti da se polako topi, bez mešanja. Povremeno polako pomerati tiganj da se šećer ravnomerno topi i karamelizuje. Ne treba koristiti kašiku za mešanje jer bi se šećer lepio za kašiku.

Kada se šećer istopi i dobije zlatno žutu boju skloniti sa ringle ( paziti da ne zagori ).

Dodati pavlaku i onda neprestano mešati kašikom dok se sve dobro ne sjedini i postane tečna glatka masa. Dodati i maslac, promešati i na kraju dodati vanilu i malo soli za još bolji ukus.

Karamel se može koristiti za razne slatkiše, kao preliv za sladoled i voćne salate...

Fenomenalan u svakom smislu. Prijatno!






Tags:

361 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating