Od ove količine sastojaka dobijete šest teglica od 700 gr.
Papriku dobro oprati pa očistiti od peteljki i semena. Ako su paprike velike, preseći svaku papriku na pola za male tegle ili ostaviti cele ako stavljate u veće tegle.
Oprati i očistiti šargarepu pa naseckati na kružiće.
Očistiti i naseckati beli luk. Naseckati i listiće peršuna i celera.
U posudu sipati so, šećer, beli luk, peršun, celer, vinobran, sirće i vodu. Sve dobro izmešati.
Pripremiti dublju posudu ili kofu. U svaku celu papriku sipati po malo pripremljene mešavne ili ako ste sekli papriku malo uvaljate komad paprike pa redjati u posudu. Poredjati papriku pa posipati seckanu šargarepu, opet poredjati papriku pa opet šargarepu i tako dok imate materijala. Ostatak pripremljene mešavine posipati preko paprika pa pritisnuti nekom težom tepsijom ili posudom i ostaviti na 24 h.
Pripremiti dobro oprane tegle, redjati papriku i šargarepu pa na kraju napuniti sa ostatkom tečnosti. U svaku teglu staviti po jedan lovorov list pa zatvoriti tegle poklopcima i ostaviti na hladnom i tamnom mestu. Prijatno!
Comments