top of page

TORTA SA PUSLICAMA

Potrebno je:

Za koricu: 5 belanaca

15 kašika šećera

1 kašika sirćeta ( ili sok od limuna)

Fil:

1,2 l mleka

3 pudinga od čokolade

6 kašike šećera 100 gr čokolade za kuvanje

250 gr margarina 200 gr šećera u prahu

2 kesice šlag kreme za ukrašavanje

20 - 25 puslica


Umutiti belanca mikserom u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje. Kad se istopi šećer, dodati sirće ili sok od limuna i još malo mutiti.

Staviti papir za pečenje u pleh i ravnomerno prebaciti umućena belanca. Sušiti koricu 90 minuta na 120 stepeni.

Dok se korica suši, napraviti fil.

Razmutiti puding u malo hladnog mleka a ostatak mleka staviti da se kuva.

Ukuvati puding po uputstvu sa kesice i ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin koji je bio na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu, dodati ohladjen puding i dobro umutiti. Dodati omekšalu čokoladu i sve dobro izjdnačiti.


Puslice možete kupiti ili sami napraviti.

Koricu staviti na poslužavnik ili jednostavno skloniti papir za pečenje pa vratiti u pleh i filovati.

Na koricu staviti polovinu fila, naredjati puslice pa preko staviti drugu polovinu fila. Umutiti slag krem, premazati tortu i ukrasiti po želji.

Uz malo strpljenja, slatkiš koji se topi u ustima... Prijatno!



4,485 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page