PILEĆI RAŽNJIĆI NA KROMPIRUTatijana ZivkovicMay 261 min readRated NaN out of 5 stars.Potrebno je:1 pileće belo meso ( 700 - 800 gr )100 ml ulja1 kašika paradajz sosa1 kašika kisele pavlake1 kašika mlevene paprike1 kašičica bibera1 Kašičica vegeteMalo soliRuzmarin po ukusu2 crvene paprike2 zelene paprike1 glavica većeg crnog luka1 kg krompiraŠtapići za ražnjićeDobro oprati i naseckati belo meso na krupnije komade. U dublju činiju staviti paradajz sos, pavlaku, biber, mlevenu papriku, ruzmarin, so i ulje pa promešati. Ubaciti meso pa sve dobro izmešati.Oprati papriku, odstraniti semenke pa naseckati na veće komade. Crni luk iseći na četvrtine pa odvojiti na listove. Na štapiću redjati naizmenično po komad crvene paprike, mesa, luka, pa zelene paprike...pa ponoviti do kraja štapića...Oljuštiti i oprati krompir pa iseći na krugove.U pleh staviti papir za pečenje pa poredjati krompir. Po ukusu posoliti i poprskati uljem. Preko staviti i poredjati ražnjiće.Rernu zagrejati na 200 stepeni pa staviti da se peče oko 30 - 35 minuta zavisno od rerne. Poslužiti toplo uz omiljenu salatu. Prijatno!
Comentarios