top of page

KUGLOF SA ČOKOLADOM

Updated: Sep 29

Potrebno je:

Testo:

4 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

150 ml ulja

250 ml jogurta

250 gr brašna

1 prašak za pecivo

150 g seckane crne čokolade

Prstohvat soli


Preliv:

150 g crne čokolade

2 kašike ulja


ree

U posudu za mućenje staviti jaja, so, šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom dok ne postane penasta masa. Zatim dodati ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i jogurt. Lagano mešati žicom. Na kraju umešamo i čokoladu iseckanu na komadiće.

Testo sipati u kalup za kuglof koji se predhodno dobro podmaže uljem i posipa malo brašnom (silikonski kalup nema potrebe za podmazivanjem, običan mora) i peći na 180 stepeni 40-50 minuta (uradite proveru čačkalicom, ako nema testa na njoj, kuglof je pečen). Nakon pečenja ostaviti kuglof da se malo ohladi pa izvaditi iz kalupa.

Na kraju istopiti čokoladu, umešati ulje i iz više poteza preliti kuglof da se sliva i sa strane. Kuglof može da stoji par dana, držati ga u frižideru jer će tako ostati sočan. Prijatno!

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page