top of page

PECKANA PAPRIKA ZA ZIMU BEZ KONZERVANSA

Jednostavna i brza priprema, količinu prilagodite svojim potrebama...


Potrebno je:

5 kg paprike

2 l vode

4 ravnih kašika soli

400 ml sirćeta

1 veća glavica belog luka

1 veza peršuna

Biber u zrnu po ukusu


ree

Pripremljenu papriku dobro oprati i očistiti od semena ili je ispeći cele pa očistiti kasnije.

Možete je peći napolju na roštilju ili nekom šporetu ili ako želite, možete je ispeći i u rerni.

Poredjati papriku i ispeći na jakoj temperaturi samo da se po malo ispecka sa svih strana. Ostaviti da se ohladi.

U dublju posudu sipati vodu, sirće i so pa promešati. Naseckati beo luk i peršun.


ree

U pripremljene tegle redjati papriku ( ako su paprike malo veće možete preseći na pola ) pa malo staviti beo luk, peršun i biber i tako naizmenično dok ne ispunite tegle ( male ili veće tegle po izboru ). Kada su tegle napunjene, možete staviti plastične pritiskače ili dobro pritisnuti papriku da se ne pomera. U svaku teglu sipati po malo pripremljenu tečnost i sačekati da se ravnomerno rasporedi do dna tegle. Potrebno je da tečnost na površini prekrije papriku. Dobro zatvoriti tegle pa staviti u zagrejanoj rerni na 100 stepeni na pasterizaciju oko 30 minuta. Isključiti rernu pa ostaviti tegle u rerni dok se ne ohlade. Tegle prebaciti na hladnom i tamnom mestu na čuvanje do upotrebe. Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page