U manju posudu sipati 200 ml mlake vode, dodati kvasac, šećer i jednu kašiku brašna pa izmešati. Ostaviti par minuta da kvasac proradi.
U veću posudu staviti 800 gr brašna, so, malo promešati pa dodati 200 ml mlake vode, pripremljen kvasac, 50 ml ulja i sir. Promešati kašikom pa nastaviti rukom i umesiti testo. Dodati još oko 30 ml ulja, još malo kratko mesiti pa prekriti posudu kuhinjskom krpom i ostaviti da testo naraste oko 30 - 40 minuta.
Nadošlo testo izručiti na radnu površinu posutu brašnom, malo premesiti pa podeliti na 4 dela. Svaki deo oblikovati u lopticu, prekriti krpom pa ostaviti 5 minuta da se testo opusti od premešivanja.
Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug. Podeliti na 8 ili 12 delova pa umotati u kiflice. Punjenje nije potrebno jer u testu već ima sir.
Poredjati kiflice u pleh na papiru za pečenje. Prekriti krpom pa ostaviti kiflice da narastu oko 30 minuta.
Pre pečenja premazati kiflice umućenim jajetom i posuti semenkama po želji.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći oko 20 - 25 minuta. Prijatno!
Comments