top of page

ROL PECIVO SA SIROM

Potrebno je:

800 gr brašna

1 kockica svežeg kvasca

1 kašičica šećera

250 ml mlakog mleka

250 ml mineralne vode

100 ml ulja

1,5 kašičica soli


2 jaja

2 kašike ulja

300 gr sira

180 ml jogurta

100 gr maslaca ili margarina

100 gr susama


ree

U činiju za mešenje testa sipati mlako mleko, dodati izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i malo brašna pa izmešati. Ostaviti par minuta pa dodati ulje, so, mineralnu vodu i uz postepeno dodavanje preostalog brašna umesiti meko testo. Prekriti kuhinjskom krpom pa ostaviti na toplom mestu da testo naraste oko 30 - 40 minuta.

Radnu površinu posuti brašnom pa izručiti nadošlo testo. Testo nije potrebno premesiti, samo blago oblikovati pa rastanjiti oklagijom na 0,5 cm debljine u kvadrat ili pravougaonik. Ako je potrebno iseći i poravnati ivice. Maslacem ili margarinom sobne temperature premazati celu razvučenu koru od testa.

U posudu staviti sir i jogurt pa dobro izmešati da postane kremasto. Možete dodati i kiselu pavlaku ako želite. Pripremljeni sir staviti i ravnomerno rasporediti preko premaza od maslaca ili margarina. Sada testo iseći na trake širine oko 2 cm.


ree


ree

Svaku traku umotati lagano u krug. Ako želite veće pecivo, umotati celu traku odjednom ili preseći na pola pa od jedne trake dobijete dve rolnice. Kako vi želite...

Razmutiti viljuškom 2 jaja i 2 kašike ulja pa četkicom premazati rolnice sa strane pa uvaljati u susam. Redjati u pleh ili tepsiju na papiru za pečenje i obavezno praviti razmak izmedju rolnica.


ree

ree

Kada je tepsija puna, svaku rolnicu obavezno pritisnuti prstima na dole jer će one prilikom pečenja dodatno narasti. Sada vidite da je ostalo malo prostora izmedju rolnica. Prekriti kuhinjskom krpom da malo narastu taman toliko koliko je potrebno da se rerna zagreje na 200 stepeni. Peći oko 20 - 25 minuta da lepo porumene.


ree

Pečeno pecivo ostaviti malo da se prohladi, izvaditi iz tepsije pa uživati i u ukusu i u mirisu. Prijatno!




Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page